Praktiska tips för arrangörer och exempel på inbjudningar

twitterpinteresttwitterpinterest

Vid föreläsningar är det vanligaste att arrangören håller evenemanget i en större lokal, exempelvis en scen, en aula i en kommun eller på ett sjukhus, eller på en större konferensanläggning.

Här kommer några värdefulla tips för den som arrangerar en utbildning eller föreläsning. Nedan finns också exempel på hur inbjudningar kan se ut:

  • Passa gärna på att bjuda in angränsande verksamheter och avdelningar.  Det är ofta uppskattat hos personalen med helhetssyn och en inkluderande inbjudan. Kanske finns det flera personalkategorier och avdelningar som berörs? Det är lättare att arbeta vidare med gemensamma frågor när alla hört samma sak.  När flera verksamheter och avdelningar bjuds in till utbildning i en större lokal, blir kostnaden dessutom mycket förmånlig per verksamhet och person.
  • Se gärna till att chefer och verksamhetsansvariga kommer. Det är lättare att arbeta vidare efter föreläsningen om ansvarig chef, politiker eller ledningen för berörda avdelningar är på plats. Dessutom blir det ofta en trevlig sak att samlas och inspireras kring.
  • Angående val av lokal:  När du som arrangör väljer lokal, är det viktigt att det finns en fungerande ljudanläggning med ett headset för föreläsaren. Av respekt för föreläsare och deltagare, vänligen välj en lokal med välfungerande ljudanläggning och ventilation. En lokal där ljudet inte fungerar, eller där luftkvaliteten blir dålig, riskerar bli negativ för den som ska lyssna, och för föreläsaren. Tänk gärna till en extra gång när det gäller valet av lokal. Tillse att tekniker eller liknande finns tillgänglig vid behov. Det spar tid och gör att åhörarna och utbildaren kan fokusera på budskapet, och inte på tekniska problem!

Exempel på inbjudan och foton:

Arrangörer önskar ofta tips på hur inbjudan kan se ut, nedan följer därför ett par exempel som du kan klicka på. Här finns formuleringar som är tydliga och kan inspirera. Hör gärna av dig vid frågor eller funderingar, vi hjälper gärna till! Vi vill att du stämmer av inbjudan med oss, innan du sänder ut den.

Saras titel är beteendevetare och författare. Hon är tidigare rådgivare vid internationella Röda Korset med stor praktisk erfarenhet av att arbeta med krisstöd till barn och vuxna i det akuta skedet av svåra händelser. Du kan läsa mer om Saras och Helenas utbildning och erfarenhet under rubriken “Om oss”.

Högupplösta foton på Sara och på boken Krisstöd finns på bokförlaget Natur & Kulturs hemsida, i deras mediabank. Skriv ordet “Krisstöd” i sökrutan. Klicka här för länk!

Kontakta gärna Natur & Kulturs presstjänst om du är journalist eller informatör, och söker pressmaterial.

Inbjudan SLFF När det ofattbara händer Inbjudan Västerås Stad Krisstöd

Ex-inbjudan Drottn Silvias